МІЖДИСЦИПЛІНАРНІ ПРОБЛЕМИ ІСТОРІЇ ЕКОНОМІКИ ТА ТЕОРІЇ ИНСТИТУТОВ - Уперенко, Н. А.; Кузнецов, Э. А. (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2018)
У статті розглядаються базові аспекти реалізація методологічного підходу в системі інверсійного з’єднання раціоналізації корінних понять з інноваційною моделлю трирівневої реінтеграції людини в економічній історії та теорії. Доводиться необхідність подальшого розвитку духовних продуктивних сил суспільства, як основи формування інноваційної економіки і економіки знань. Пропонується модель розширення і поглиблення інституційної теорії на основі історико-економічних досліджень галузевих і міжгалузевих інститутів, а також їх внутрішніх організаційних підсистем в сучасних ТНК, альянсах і кластерах