Подвійність управлінського консультування: професійна діяльність і ділова активність - Балахонова, О. В. (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2018)
Узагальнення практики показує, що лише одна третина причин пов`язана з дією зовнішніх факторів і дві третини – з внутрішніми. Показано, що мета організації консалтингової діяльності міститься у виявленні та систематизації проблем підприємства. При цьому вирішуються задачі з діагностики існуючого стану справ на підприємстві, виявляються причинно-наслідкові зв`язки між проблемами, визначаються основні проблеми, для яких потім розробляються конкретні заходи.