Використання інструментів управлінського консалтингу в процесі управління малим підприємством - Лаптєва, В. В. (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2018)
Показано умови успішності розвитку сучасного малого підприємства, які містяться у вмінні попереджувати запити ринку продукції та послуг, що обумовлено здібністю до організаційної трансформації в межах життєвого циклу суб`єкту господарювання. Підкреслено, що потреба в управлінському консультуванні загострюється коли управлінський потенціал малого підприємства недостатній для рішення накопичених проблем. Об`єктом управлінського консалтингу є мале підприємство, яке бажає позитивних змін в результатах власної діяльності, а предметом – управлінські відношення і образ мислення суб`єктів цілісного поводження, тобто менеджерів, власників, робітників.