Управлінські та організаційні засади державної та атестації випускників медичних навчальних закладів у форматі ОСКІ - Марічереда, В. Г.; Борщ, В. І.; Рогачевський, О. П. (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2019)
Проблема якісної підготовки кадрів є ключовою для будь-якої сфери діяльності, не є винятком й медична галузь. Сучасні тенденції розвитку соціально-економічної сфери вимагають від фахівців використання мультидисциплінарного та висококомпетентнісного підходів. Таким чином, вдосконалення освітнього процесу та процесу оцінки якості освіти випускників вищої медичної школи є важливим елементом сучасного реформування галузі охорони здоров’я та медичної освіти. Імплементація новітніх світових технологій навчання та оцінки знань студентів є важливою запорукою цього удосконалення. У статті розглядаються управлінські та організаційні засади впровадження об’єктивного структурованого клінічного іспиту (ОСКІ) у процес державної атестації випускників медичних вищів. Розглянуто основні принципи ОСКІ. Деталізовано процес підготовки та планування державної атестації в форматі ОСКІ. Основною перевагою такого процесу є застосування принципів командної роботи та проектного менеджменту, що значно підвищує якість процесу оцінювання. Об’єктивний структурований клінічний іспит розглядається авторами як інструмент підвищення якості освітнього процесу вищої медичної школи.