АНАЛІЗ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ СФЕРИ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ООН - Борщ, В.; Жмай O. (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2021)
У статті досліджено провідні підприємства енергетичної галузі України, їх місія, мета і специфіка діяльності. Здійснено порівняльний аналіз діяльності провідних підприємств енергетичної галузі України за 2019 рік в сфері корпоративної соціальної відповідальності. Зіставлено реалізовані заходи з Цілями сталого розвитку ООН. Зазначена важливість провідних компаній енергетичної галузі для формування і розвитку практик корпоративної соціальної відповідальності на національному рівні. Розглянуто взаємозв’язок дій, здійснюваних організацією, з її нематеріальними активами (діловою репутацією, іміджем, брендом). Зазначається значимість взаємодії зі стейкхолдерами для розвитку компанії. За результатами порівняння виділені найбільш важливі Цілі сталого розвитку для лідерів української енергетичної галузі. Акцентується увага на провідній ролі корпоративної соціальної відповідальності великого бізнесу для розвитку як окремої організації, так і національної енергетичної сфери в цілому.