Концептуальні орієнтири механізму управління інтегральною інфраструктурою агропромислового комплексу - Карпін, С. І. (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2021)
У статті досліджено концептуальну підтримку механізму управління інтегральною інфраструктурою агропромислового комплексу. Доведено, що концептуальні орієнтири механізму управління інтегральною інфраструктурою агропромислового комплексу повинні враховувати принципи стратегії його сталого розвитку. Обґрунтовано, що базовий механізм в системі управління агропромислового комплексу представляє собою взаємопов’язаний комплекс інструментів, який використовується за призначенням суб’єктами господарювання у процесі розв’язання визначених завдань під управлінським впливом відносно об’єкта, з отриманням запланованого результату. Досліджено структурний та функціональний аспект механізму управління інтегральною інфраструктурою агропромислового комплексу. Розроблено типову схема системи управління у агропромисловому комплексі. З’ясовано особливості та специфіка механізму управління інтегральною інфраструктурою агропромислового комплексу.