Впровадження механізму професіоналізації управлінської діяльності в Україні - Кузнєцов, Едуард Анатолійович (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2017)
У статті розглядаються проблеми впровадження механізму професіоналізації управлінської діяльності в Україні. Визначаються базові проблеми впровадження системи професіоналізації менеджменту і доводиться необхідність дослідження спеціалізованих форм управлінської діяльності, які пов’язані із науковими, аналітичними і практичними дослідженнями менеджменту. Досліджуються специфічні управлінські компетенції і навички, які можуть підвищити результативність управлінської праці. Обґрунтовуються положення розвитку корпоративних вищих шкіл менеджменту і системи пришвидшеної підготовки управлінців. Пропонується структура механізму професіоналізації управлінської діяльності та форми його практичного впровадження.