Проблема адаптації українських портів до сучасних експортних потреб олійної промисловості - Горбаченко, С. А.; Ізмайлова, А. Р. (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2017)
У статті розглянуто основні проблеми експорту продукції олійної промисловості України в рамках діяльності морських торгівельних портів. Проаналізовано динаміку виробництва, імпорту та експортного потенціалу рослинної олії в Україні. Досліджено стивідорну діяльність морських портів, що спрямована на забезпечення перевалки олійних вантажів. Наведено перелік заходів, необхідних для максимальної реалізації експортного потенціалу рослинної олії України.