Процесі інтелектуалізації сучасної системи менеджменту. - Кузнєцов, Е. А. (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2014)
У статті наведені та проаналізовані процеси інноваційної трансформації системи менеджменту, які посилюють інтелектуалізацію управлінської діяльності. Запропоновано підхід до аналізу таких категорій менеджменту як інтелектуальний капітал: людський капітал та управлінський капітал. Визначені можливості іх адаптації до різних умов розвитку менеджменту в Україні. Запропоновано та описано концепцію управлінського капіталу як інтелектуальної системи, яка формується в процесі професіоналізації управлінської діяльності.