ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЮ СТІЙКІСТЮ ТА РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ ТА ТОРГОВОЇ СФЕРИ

Автор(и)

  • Є. Масленніков Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Україна
  • Ю. Мельник Одеська національна академія харчових технологій, Україна

DOI:

https://doi.org/10.18524/2413-9998.2021.1(47).226923

Ключові слова:

фінансова стійкість, активи, капітал, зобов’язання, управління, неплатоспроможність

Анотація

У статті досліджено теоретичні і методологічні засади управління фінансово-економічною стійкістю та розвитком підприємств готельно-ресторанної та торгової сфери. У статті запропонована структуризація факторів, що впливають на забезпечення фінансової стійкості підприємств готельно-ресторанної та торгової сфери. Визначені фактори, які зумовлюють неефективність системи управління підприємств готельно-ресторанної та торгової сфери.   Досліджено процес банкрутства підприємств готельно-ресторанної та торгової сфери та визначені основні причини його неплатоспроможності. Розглянуто основні стадії фінансової кризи підприємств готельно-ресторанної та торгової сфери.

Посилання

Господарський кодекс України. Кодекс України № 436-IV від 16.01.2003 р. Дата оновлення: 16.10.2020 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/436-15 (дата звернення: 15.01.2021).

Податковий кодекс України. Кодекс України № 2755-VI від 02.12.2010 р. Дата оновлення: 01.01.2020 р. URL: http://zakon4.rada. gov.ua/laws/show/2755-17 (дата звернення: 15.01.2021).

Кодекс України з процедур банкрутства. Кодекс України № 2597-ХІІІ від 18.10.2018 р. Дата оновлення: 17.10.2020 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2597-19 (дата звернення: 15.01.2021).

Альтман Э. Равновесие и экономический рост. Москва : Прогресс, 1997. 411 с.

Ансофф И. Стратегическое управление. Москва : Экономика, 1989. 519 с.

Бланк І. А. Фінансова стратегія підприємства. Київ : Ника-Центр, 2006. 520 с.

Мельник Ю. М. Теоретико-методологічні засади регулювання розвитку промисловості у національній економіці [моногр.]. Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2019. 365 с.

Maslennikov E. I. Strategic assessment of the financial sustainability of the industrial enterprise. Економіка: реалії часу. 2014. № 6 (16). С. 111-115. URL: http://economics.opu.ua/files/archive/2014/No6/111-115.pdf. (дата звернення: 15.01.2021).

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-01

Як цитувати

Масленніков, Є., & Мельник, Ю. . (2021). ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЮ СТІЙКІСТЮ ТА РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ ТА ТОРГОВОЇ СФЕРИ. РИНКОВА ЕКОНОМІКА: СУЧАСНА ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА УПРАВЛІННЯ, 20(1(47), 20–33. https://doi.org/10.18524/2413-9998.2021.1(47).226923

Номер

Розділ

Статті